Second admitted with jaundice

Harap2 lepas ni x kan admit lg kat spital pas nih pasal jaundis nih..sian kat baby ni dah kali kedua masuk war gara2 jaundis...1st masa hari ke-6 p check kat klinik kuning dia naik 260..terus DR soh p hsptl. dah try mcm2 cara org petua..mandi ngan air daun pandan+daun limau purut, letak aloe vera kat dahi..lg..minum air nyioq gading..minum air serbuk mutiara lah...x jalan gak...1st admit kat wad..aku tunggu la bg susu sampai kul 10 mlm pastu x larat, aku pun sakit pinggang duduk ja kat wad tuh...balik umah x leh tido teringat kat baby..mlm tu keja qiau ja...huhuhuh..esknya pg2 dah p jenguk DR kat leh balik dah tghari tuh..tp kuning dia turun ckit ja...
Hari ke-10 nurse mai timbang bby kat umah..dia cek kata kuning x keluaq lg..dia suh p cek kat klinik..apa lg..naik jugak 258..kena p hsptl lg..huhuhu...ayah la bawa aku ngan baby, hubby dah balik sg.buloh..aku bgtau hubby terus dia nak balik..hahaha..
Kali ni aku tunggu baby kat wad..x sampai hati lak..sbb aku dgr bila tgh mlm nurse keja tido ja..baby nangis depa x peduli...huhuhu..mujuq jugak hubby balik, sbb aku kesian gak kat fatihah..x besa tinggal dok ngan mak.. Aku qiau lg..mana kesian kat baby pastu kesian kat fatihah jugak..bukan besa berenggang ngan aku...huhuhuhu
Mlm tu..rupanya betoi..aku terjaga kul 3 pg p jenguk bby mmg tgk nurse2 ctu keja tido..baby2 lam bilik tu nangis ja lapaq kot...huhuhuh..dah lama nangis baru depa mai bg susu..sian ada sorang baby tuh, nangis sampai x da sora..kesian sungguh.
Esknya DR pakar check..kata leh balik..jaundis dia x byk pun..dia bg appoinment date lg 2 minggu mai check..alhamdulillah, lega aku dengar. Bukan apa...kesian dok kena cucuk amik darah kat tangan..abis bengkak tangan baby...


tgk tangan dah biru kena cucuk....huhuhu


ni dok bawah lampu berubat....

Comments

Popular posts from this blog

Terasa bodohnya ketika itu....

Exam PTD 2009

Hariku seperti biasa...