Posts

Assalamualaikum

Lama tak dapat open blog...gara2 sibuk dgn kerja dan urus family..pastu tambah pula lupa password lg..lama juga gugel camana nak activekan balik password yg terlupa tu...hiaazz.. Ni N3 try2 post sst..berjaya ke idok ia publish..

Hariku seperti biasa...

Image
Melihat anak2 membesar depan mata dan mendidik dgn tangan sendiri memang 1 anugerah yg tidak ternilai..terasa besarnya pengorbanan seorang ibu...Seperti biasa hari2 ana masih bersama anak2 dan hasben...menjadi surirumah sepenuh masa. Rutin harian memasak, mengemas, jaga anak2...rasa lah macam mana mak jaga kami adik beradik 8 orang, cuma aku baru ada dua org anak...tu pun letihnya mcm 8 org anak...tp, zaman dulu bukan mcm zaman skrg...dulu, mak kata A...A lah kita ikut x byk soal..tp budak2 zaman skrg..kata A...dia jawab ABCDE...huhuhuh dan, kdg2 perkataan2 yg keluar dr mulut anak2 kecil tu....kita pun x sangka mcm org2 besaq ckp...keadaan sekeliling byk mempengaruhi minda dan kelakuan mereka...adoi apa ana tulis ni..Tp tu lah....dr hati..mmg rasa takut sgt dgn keadaan zaman sekarang...dlm berita..mcm2 kes pelik2..kdg2 naik takut! apa laa...nak jd dgn anak2 kita nnt...kalau iman x betul2 kuat abiss!!!...Sebagai ibubapa skrg, mmg tanggungjawab didik anak amat penting, zaman sekarang xl…

face emotion...

Image
*
*
*

*
*
*

Hari-hari

Adoi lama benar x update blog ana..nak kata sibuk sgt tu x jugak...cuma masa x berapa mengizinkan untuk mengadap lt dan jugak masa nak type tu amatlah terbatas. Mula ja ana nak mengadap lt, datanglah anak dara ana sorang ni nak menyibok sama...pastuh si kecik pun sama naik. Lagi pun last week, ana ada intebiu hari2...dr sebesaq2 kilang sampai la sekecik2 kompeni ana g intebiu....hai x dak masa!!hahahah....sampaikan x terupdate hari2 istimewa bulan nih..apa yg istimewanya ialah;
Hari Pekerja...ana ni pekerja gak..bibik fulltime keh..keh..keh
Hari Ibu...utk mak kandung,mak mertua,diri sendiri dan semua ibu2 di dunia...
Hari Guru...utk hubby, utk cekgu2 yg pernah ngajaq ana dulu..tima kaseh cekgu!!
Hari Jururawat...utk semua jururawat di klinik & hospital.
Hari Belia...ana masih dlm gologan belia lg tau..hahaha
Hari Lahir... dpt hadiah 2 buah novel (sibuk baca novel x sempat nak update blog)
Ada lg ke hari2 tertentu??....kalau ada tp x disebut di sini harap maaf..yg tu ja ana tau..

Paooww..

Har...har...har...(gelak org jahat), masa utk mengepaow suamiku yg telah menjadi "OKB" semlm...segala elaun tertonggak sudah masyuk!!...yeeahaaa.....
Si kakak pun sudah pandai minta dibeli baju baru, itu la ini la siap atoq lg nak beli kat mana, ajak nak p sana p situ...sori ye hubby, chek x ajaq pun soh dia cakap lagu tu semua noo..hahahah..agaknya dia byk tgk drama kot..hehehe