Posts

Showing posts from April, 2010

Paooww..

Har...har...har...(gelak org jahat), masa utk mengepaow suamiku yg telah menjadi "OKB" semlm...segala elaun tertonggak sudah masyuk!!...yeeahaaa.....
Si kakak pun sudah pandai minta dibeli baju baru, itu la ini la siap atoq lg nak beli kat mana, ajak nak p sana p situ...sori ye hubby, chek x ajaq pun soh dia cakap lagu tu semua noo..hahahah..agaknya dia byk tgk drama kot..hehehe

Sunat Dhuha

Firman Allah s.w.t :
Demi waktu Dhuha dan demi Malam apabila menjadi sepi. Tidaklah Tuhanmu meninggalkanmu dan tidaklah Dia membencimu. Dan Akhirat itu lebih baik daripada dunia ini. Dan pasti Tuhanmu akan memberi kepadamu kurniaan hingga kamu menjadi suka.
(Surah al-Dhuha : 1-5 )

Ya Allah sesungguhnya waktu Dhuha, waktu dhuha-Mu,
cahayanya cahayaMu, kerinduannya kerinduanMu,
kekuatannya kekuatanMu,
ya Allah sekiranya rezekiku ada di langit
maka turunkannya jika ada di bumi keluarkannya.
Jika cahaya jauh perdekatannya
dan jika ada hampir maka permudahkannya
dengan kebenaran dhuhaMu, cahayaMu, kekuatanMu dan kesucianMu, berikanlah kepada hamba-hambaMu yang soleh.
Allah cucuri rahmat ke atas penghulu kami Nabi Muhammad dan atas keluarga dan para sahabatnya serta kesejahteraan.
Dan segala puji bagi Allah Tuhan seru sekalian alam."




Sabda Nabi saw : Solat sunat Dhuha itu akan mendatangkan rezeki dan menolak kefakiran (kemiskinan) dan tidak ada yang akan memelihara sunat dhuha itu melainkan orang2 …

Terasa bodohnya ketika itu....

uwaaaa.....rasa nak teriak. Last week dpt interview kat VPT. Sehari sblm g intw, p cari dulu tempat tuh sbb esk tu takut sampai lewat. Berpusing gak mencari tempat tuh, sek. 7 bkt raja, s.alam...at last jumpa gak la, ok laa not bad . Nak jd cerita, masa dok pusing2 cari tmpt tu...break keta kancil x makan, hubby kata kena pam dulu baru boleh pastu dia kata, kita balik dulu lah tukar keta..bahaya dah la nak ujan time tu...memandangkan dah kat kawasan tu, nak balik pun alang2 ja..jalan pelan2 cari gak sampai jumpa. Dah jumpa tgk ok, then time nak balik keta bunyi pelik dah..huhuhu..sampai kat kayangan height keta terus berenti x leh jalan..hubby turun g tgk..nak tau apa dah jadi!!!..tayar depan sebelah penumpang nak tercabut!!!! skru tengah tu x da....huhuhuh..hubby call member dia minta tlg mai amik aku anak2 balik..member dia tu dok belakang umah kami ja.. skrg dah repair, terbang kat 5ratus huhuhuhu....sedey..sedey...
Dah..balik cerita knp aku jd bodoh ketika itu....so, hari intw tuh …

Jumpsac - Ring Sling

Image
Tgh ari td, sambil dok suap fatihah mkn nasik sambil nengok WHI, topic 'Fesyen Gendong'...tertarik jugak tgk mende alah tuu, hehehe..katanya sesuai utk baby yg x suka dok diam asyik nak berdokong ja (mcm umar) huhuhu.... Umar kalau lepas mandi ja dia mau tido lama ckit (1/2 jam la paling lama pun) n time tu jugak la aku mcm lipas kudung..start masak + sidai kain + mop sana cni..kdg2 aku nak mandi pun x dan kena tunggu hubby balik dulu...letih,tu baru 2 org...huhuhuh... hrapkan Fatihah plak suruh jaga adik dia huh..5 minit ja..pastu mula la dia merungut..bertuah sungguh!!!
Aaa...balik ke benda tuh..mcm menarik n mcm bes nak try 1, tp bab2 nak kena beli online nih yg boring ckit, benda x leh try dulu, aku ni dah la ketot ja..kalo bleh try dulu baru bes, ni kalau dah order kang try kat umah meleret ke bawah x ke haru..hahahaha..pastuh herga dia bleh tahan gak mahal :( aku dah la no income, keja pau hubby ja.. Sori yer hubby, chek nak gak 1 menatang tuh, nnt chek dah bergaji chek g…

adik-kakak

Image
X da keja...x tau nak buat apa ptg2 gi ni..teringat nak menempek gambar dua beradik nih..muahahha...