Posts

Showing posts from February, 2009
Fuhhh...syabas merabethe...x leh buat keja hari ni system disconnect..busan betul..time byk keja ni la system pun nak buat hal..so, tanpa membuang masa begitu saja, aku nak update dlm blog nih..
minggu ni mmg keja belambak ckit..x sempat nak update blog aku..last saturday bawa puteri aku yg sorang tu p tgk upin&ipin. 1st time nak masuk panggung nih setelah sekian lama aku ngan hubby x menjejak kaki ke bilik gelap tuh..muahahaha. Ramai gak org especially budak2 la p tgk sbb masa beli tiket tempat kosong cuma ada 2 ja tu pun seat depan sekalia..mai aii.. Takut gak la umey tu buat perangai, tp mujuq dia dok tgk senyap ja..pastuh pertengahan jam dia dah bosan agaknya..sampai tertumpah la pop corn atas lantai..huhuhu, tp berjaya gak la tgk sampai abis..heheh, balik umah umey tu mintak lg nak tgk tv besor...hahahaha..kopak la mcm ni..tunggu beli cd ja lah nanti..
oooraitt..system back to normal..so aku nak buat keja..daaa

Exam PTD 2009

Exam lg...minggu lepas balik kg dpt surat panggilan exam PTD 21/2 kat Dewan Sri Pinang..kali ke-2 aku p exam kat ctu..dan utk keberapa kali dah exam ni aku amik. Utk kali ni aku x prepare apa pun lg..huhuhu..kdg2 mai semangat berkobar2 nak p exam nih..tp kadang2 rasa down pun ada memandangkan aku x penah dpt pun utk interview ka hapa ka..sedih tul...
DPLI n KPLI pun aku dah isi..yg ni pun tunggu dia panggei exam jugak..x penahnya dpt interview..huhuhu sian aku.. :(
Apa pun rezeki Allah swt yg tentukan, kita sebagai manusia hanya mampu berusaha + berdoa dan bertawakkal..harap aku dpt la mana2 satu yg aku apply...aminn

mood jemaat

Alhamdulillah....hari ni dah hari jemaat..esk cuti yabedabedu......apa program?emm..just balik kg aku jerk..kekeke. Ponat la kija ri ni part byk huhuhuh...x sompat den nak on ym ri i, mcm aku sorang ja dok pulun buat kija org len dok buat apa?huhuh..dunia..dunia... ada la 3-4 org aku tgk cam bz mcm aku jugak..yg len merayap ntah kemana...mcm ni lah keja ngan org, pelbagai kerenah perangai org yg boleh kita lihat & nilai...samping itu jugak dpt lah aku memuhasabahkan diri...apa yg baik apa yg x baik dlm membuat kerja supaya kita mendapat rezeki yg diberkati Allah..huhuhu. Harap2 Allah memberkati rezeki aku selama aku berkerja di sini..dan peliharalah tingkah laku aku supaya aku disenangi org sekeliling...amin..

mood senin

aeergh..alhamdulillah..kenyang makan thari nih kat sila oo..sila ngan hubby..lama x mkn kat ctu. Hari ni plan sebenarnya aku nak masuk keja kul 8 pg...ntah nape laa..lepaih subuh td terasa malas pulak nak p keja kul 8 biasa la hari senin mmg mood nak keja x dak..nak2 tgk si fatihah tu masih nyenyak di alam mimpi sian pulak aku nak gerak dia..so aku pun tukar plan la..masuk kul 10 tp nak amik halfday...
sampai opis, ramai pulak x dtg, mc la EL lah...huhuhu..apa pun aku peduli apa..aku tetap nak halfday..sbbnya baju hubby pun aku x iron lg mlm ni dia dah nak balik keyel..huhuhu. Cuti 2 hari lepas asyik makan angin ja..so, sapa yg susah?hahaha..sendiri mau ingat
weekend lepas, pas p servis keta kat perodua aku sefamily p penang tidoq kat Naza Hotel...ala2 pelancong la kononnya hahaha...walhal dok kulim ja, tp sekali sekala apa salahnya kan?muehehehe....sonok tgk umey mandi pool sampai ketaq n biru la bibir dia mandi pool kat hotel tuh...malam nya kami p makan ikan bakaq kat Gold Cost, waaa…

keja

Today is friday..hari yg bes sbb esk boleh mengrilekskan diri, cuma yg x besnya ari ni aku keja sampai kul 11mlm lambatnya masa berlalu...sobb..sobb..
adeh..mula2 td rileks ja keja aku...sekarang bertambah pulak..dah laa..pc system slow mcm kura2 baik kura2 laju lg..ahaks..
9pm..balik dinner ada aku sorang ja kat opis..sabo ja lah, harap2 x da yg mengganggu aku kat opis ni..uhuk..uhukkss
x sabar nak balik umah, ari ni hubby balik dr keyel, mesti fatihah gumbira sbb hari2 tanya "umi....ayah mana?" ......huhuh

Welcome back..

Dulu2 aku dah penah create blog nih..tp x sempat nak mengedit apa2 maklumlah x berapa nak rajin sama..so terbengkaali begitu saja..huhuhu
Sekarang agak jugak rajin dan bersedia nak memblogkan diri..hahaha