Posts

Showing posts from February, 2010

Second admitted with jaundice

Image
Harap2 lepas ni x kan admit lg kat spital pas nih pasal jaundis nih..sian kat baby ni dah kali kedua masuk war gara2 jaundis...1st masa hari ke-6 p check kat klinik kuning dia naik 260..terus DR soh p hsptl. dah try mcm2 cara org petua..mandi ngan air daun pandan+daun limau purut, letak aloe vera kat dahi..lg..minum air nyioq gading..minum air serbuk mutiara lah...x jalan gak...1st admit kat wad..aku tunggu la bg susu sampai kul 10 mlm pastu x larat, aku pun sakit pinggang duduk ja kat wad tuh...balik umah x leh tido teringat kat baby..mlm tu keja qiau ja...huhuhuh..esknya pg2 dah p jenguk DR kat leh balik dah tghari tuh..tp kuning dia turun ckit ja...
Hari ke-10 nurse mai timbang bby kat umah..dia cek kata kuning x keluaq lg..dia suh p cek kat klinik..apa lg..naik jugak 258..kena p hsptl lg..huhuhu...ayah la bawa aku ngan baby, hubby dah balik sg.buloh..aku bgtau hubby terus dia nak balik..hahaha..
Kali ni aku tunggu baby kat wad..x sampai hati lak..sbb aku dgr bila tgh mlm nurse keja …

Baby Umar Rafique

Image
Name : UMAR RAFIQUE
DOB : 14 FEB 2010
1st day after delivery..




ni dah..selamat balik umah...tido ja..

2nd Experience

Alhamdulillah...syukur pada Allah swt, kini aku dikurniakan seorang lg cahayamata..14hb Feb 2010,8.15 pg, aku selamat melahirkan baby ku. Awal seminggu dr tarikh yg dijangkakan..dan.... syukur alhamdulillah sgt2..sakit mmg x lama..mmg kali ni mudah sgt..crita ckit lah pengalaman kali ni....hehehe pukul 5 pg hari tersebut..aku dah start sakit 5 minit-5 minit...malam td tu ok ja boleh sembang2 gelak2 lg..x rasa sakit langsung, cuma kadang2 perut rasa cekang... Pukul 5 tu ayah dah bangun selalu ayah akan mengaji dulu sementara tunggu azan subuh..sambil dok tahan sakit tu, sambil dgr ayah dok mengaji...reda sikit rasa sakit...aku bangun bancuh susu kat tehah...masuk subuh sakit kian menjadi2...rasa mcm nak buang air besar..pergi tandas...buanglah apa2 yg patut..sudah tu....sakit lg kuat..gerak la hubby cakap aku dah sakit2 mcm sakit masa nak bersalin kat tehah dulu...hubby tanya nak p hospital ke Mahsuri kat Jitra?...aku kata p hospital ja dekat..kalau x teruk nnt diaorang suruh balik, l…